مهندس هاشمی

دفتر مشق روزهای زندگی

دفتر مشق روزهای زندگی

مهندس هاشمی

- بسم الله الرحمن الرحیم
- دفتر مشق روزهای زندگـی
- مهندس سید ابوالفضل هاشمی
- پژوهشگر، آرایشگر، مجرد، 29، تهران
- شروع بلاگری از 18 آبان 1391 پنج شنبه

آخرین نظرات
 Image یکی از بهترین کتاب هایی که تا به امروز خوانده ام کتاب تناسب و تندرستی می باشد. یادم می آید برای مشکل دستگاه گوارشی ام به چندین پزشک مراجعه کرده بودم و هر کدام از آنها نسخه ای داده بود. مبلغی برای ویزیت دکتر و مبلغ دیگری برای گرفتن قرص و شربت ها پرداخت می نمودم ولی متاسفانه جواب نمی گرفتم و بیماری ام همچنان ادامه داشت. روزها می گذشت و بیماری ام شدت گرفته بود. مدت های زیادی بود به جای مواد شیمیایی داروخانه ها از برگ زردآلو برای درمان خود استفاده می نمودم. قیمت بالای برگه زردآلو و مصرف زیاد آن از طرف من باعث خستگی ام شده بود. این اواخر حداقل ماهی پنج شش کیلو برگه زردآلو می خریدم و همراه غذا می خوردم. گذشت و گذشت. در سربازی و کتابخانه پادگان با این کتاب مواجه شدم و آن را با هدف اصلاح اضافه وزن و تناسب اندام به امانت گرفته و شروع به خواندن آن کردم. متناوب با دستورات کتاب تصمیم به اصلاح رژیم غذایی گرفتم و سبک زندگی ام را تغییر دادم. امروز یک ماه از خواندن این کتاب می گذرد و من سعی نموده ام طبق گفته های این کتاب رفتار نمایم. اولین نتیجه ی واقعی دستورات این کتاب برایم فرحبخش بود. مشکل دستگاه گوارش ام حل شد و دیگر نیازی به دارو و برگ زردآلو ندارم. شادابی و نشاط من نیز چند برابر شده است. پس از انجام دستورات این کتاب –هر چند ناقص- این روزها کمتر افسرده هستم، صبر و حوصله ام بیشتر شده و با امید و انگیزه و نشاط بیشتری به آینده می اندیشم.
کتابی که نام آن را بیان نمودیم اثر دو دانشمند علوم تغذیه می باشد که ده ها سال از عمر خود را در صرف تحقیق برای شیوه صحیح غذایی کرده اند و ماحصل تجربیات و پژوهش های خود را در کتابی گرد آورده و با ادبیات روان و سهل و ساده در اختیار خوانندگان قرار داده اند. این کتاب با رویکرد انقلابی خود، آشپزی و رژیم های غذایی موجود را به چالش می کشد و ضمن طرد آنها، راه حلی جایگزین، ارزان، طبیعی و مورد پسند عموم ارائه می دهد. ستون فقرات این کتاب بر گیاه خواری، اصلاح شیوه ترکیب غذاها، ورزش و پرهیزهای غذایی استوار است.
نکته ی دیگری که به ذهنم رسید این است که ترجمه خانم شیرین دانشمند نسبت به ترجمه های دیگر(مثلا ترجمه آقای سید مرتضی میرهاشمی از انتشارات ققنوس) بسیار بهتر، شیرین تر و ملموس تر است. خواندن این کتاب با این ترجمه دل نشین به من انگیزه داد تا به بررسی کتاب هایی که از این مترجم به بازار عرضه شده اند بگردم. لذا توصیه می کنم که در انتخاب مترجم این کتاب دقت به خرج دهید و حتما ترجمه کتاب تناسب و تندرستی از خانم «شیرین دانشمند» را خریداری نمایید. اگر به حرف من شک دارید اول این دو ترجمه را با هم مقایسه کنید(ترجمه آقای میرهاشمی هم خیلی اشتباه چاپی دارد و هم بسیاری از جملات و اصطلاحات شیرین نویسنده را در برگردان خود به فارسی حذف کرده و همچنین در بسیاری از جاها از ترجمه آزاد به جای ترجمه لفظ به لفظ استفاده کرده است).
در زیر بخش های مهم این کتاب به همراه صفحات آن را ذکر می نمایم.

شناسنامه کتاب:   
نام کتاب: تناسب و تندرستی
نویسنده: هاروی و مریلین دایموند
مترجم: شیرین دانشمند
ناشر: نشر چشمه
چاپ: دوم – 1385
تعداد صفحات: 317

بازه زمانی مطالعه من:    
محل مطالعه: کرمانشاه – پادگان الله اکبر (سربازی)
زمان مطالعه: 20 اسفند 1392 الی 20 فروردین 1393

مطالب برگزیده:   

1. چرخه های طبیعی بدن:
از ظهر تا 8 بعد از ظهر – خوردن و هضم
از 8 بعد از ظهر تا 4 صبح – جذب و استفاده
از 8 صبح تا ظهر – دفع اضافات و تفاله های مواد غذایی
(ص 48)

2. دلیل آنکه 62 درصد مردم این سرزمین اضافه وزن دارند این است که عادت های مرسوم غذا خوردنمان دائما چرخه و مرحله دفع را مختل می کند. به عبارت دیگر وقتی غذا می خوریم که باید از آنچه قبلا خورده ایم استفاده کنیم ولی حتی از شر آنچه که احتیاج نداریم خلاص نشده ایم.
(ص 49)

3. تعریف مسمومیت
(ص 50 خ 1: مسمومیت ... خ 7: می شود)

4. پیدایش مسمومیت از طریق سلول های مرده، نقش غذا بر تولید مسمومیت در بدن:
(ص 51 خ 12: اولین راه ... ص 52 خ 18: پف می شود)

5. نقش مسمومیت ناشی از تغذیه ناسالم بر چاقی:
(ص 53 خ 5: از آنجایی ... ص 53 خ 11: آسمان برده)

6. اهمیت وجود آب در غذا همچون طبیعت که 70 درصد سطح زمین و خلقت موجودات و میوه ها و سبزی ها آب است:
(ص 56 خ 7: اگر 70 درصد ... خ 12: تامین کند)

7. غذای پرآب، اهمیت خوردن غذای آب دار همچون سبزیجات بر صحت بدن و عملکرد آن:
(ص 56 خ 17: وقتی صحبت ... ص 57 خ4: می آورد)

8. وجود تمام نیازهای بدن در میوه جات سبزیجات و صیفی جات:
(ص 57 خ 5: تمام ... خ 7: می شود)

9. اهمیت شسته شدن درون بدن انسان با تغذیه درست، غذاهای امروزی انسان را سنگین می کند:
(ص 58 خ 2: آن چیزی ... آخر ص: می کند)

10. بیشتر غذاها باعث چاقی و بیماری در ما می شوند، آیا 70 درصد غذایی که می خورید آب است؟:
(ص 59 خ 1: بیشتر ... خ 10: است)

11. تنها چیزی که به شما پیشنهاد می کنم این است که به فکر خوردن غذاهایی باشید که 70 درصدش آب است(میوه جات و سبزیجات) و 30 درصد دیگر غذاهای آب گرفته(هر چیز دیگری).
(ص 60 خ 23: تنها چیزی ... خ آخر: دیگری)

12. رمز صحت و موفقیت دکتر Norman Walker، آنزیم های گیاهی به عنوان مهمترین بخش سلامتی، از بین رفتن آنزیم ها در دمای بالای 130 درجه فارنهایت، غذایی که در دمای بالا تهیه شود غذایی مرده است:
(ص 63: خ 17: دکتر ... ص 64 خ 18: می رود)

13. علت طول عمر انسان ها خوراک طبیعی آنهاست، بیماری و سرطان در بین مردمی که 70 درصد غذایشان آب دار است:
(ص 65 خ 1: آقای ... خ آخر: شماست)

14. علت تشنگی دائم در بعضی از انسان ها، مضر بودن آب خالی برای بدن انسان، آب مورد نیاز بدن می بایست از طریق خوراکی های طبیعی(سبزی، میوه، صیفی جات) تامین گردد، ضعیف شدن بدن به دلیل خوردن آب یا نوشیدنی با غذا:
(ص 66 خ 10: در اصل ... ص 67 خ 13: است)

15. هیچ راهی برای چرخه ی هضم آسانتر از رعایت اصول ترکیب صحیح مواد غذایی نیست.
(ص 69 خ 5: هیچ راهی ... خ 6: نیست)

16. هضم غذا بیشتر از دویدن و شنا کردن یا قایقرانی به اندژی احتیاج دارد در اصل هیچ کاری را نمی توان نام برد که بیشتر از هضم غذا به انرژی احتیاج داشته باشد. این انرژی کاملا و قطعا برای مهمترین کار هضم یعنی سم زدایی (حذف تفاله های سمی) از بدن است. اگر بتوانیم مرتبا مواد اضافی و تفاله های سمی را از بدنمان خارج کنیم، مرتب هم وزن کم می کنیم و هرگز آن وزن را دوباره بدست نخواهیم آورد.
(ص 70 خ 5: هضم ... خ 11: نخواهیم آورد)

17. ترکیب غذاها به ما می آموزد که بدن اسنان برای هضم بیش از یک نوع غذای آب گرفته طراحی نشده است. کاری است بسیار آسان ولی با توضیحات قابل توجه. معنی غذای آب گرفته را فراموش نکنید: «هر غذایی که میوه و صیفی و سبزی نباشد غذای آب گرفته است». در واقع اصول ترکیب صحیح مواد غذایی توضیح دهنده ی این است که چون معده ی انسان قادر نیست یکجا و همزمان بیش از یک غذای آب گرفته را هضم کند پس شما هم نباید به طور همزمان بیش از یک غذای آب گرفته بخورید. به همین سادگی.
(ص 71 خ 1: ترکیب غذاها ... خ 7: سادگی!)

18. اساس وزن کم کردن سم زدایی است و سم زدایی هم فقط به انرژی نیاز دارد. ترکیب نادرست مواد غذایی در معده تنها دلیل کمبود انرژی است. دلیل اینکه مردم در این کشور در سن پنجاه سالگی می میرند هم همین اساس است. مردن به آن معنی است که بدنشان دیگر انرژی برای مقابله با زندگی را ندارد و به این ترتیب مرگ در پنجاه سالگی اجتناب پذیر است.
(ص 72 خ 1: اساس وزن کم کردن ... خ 8: نیاز دارد)

19. فرآیند هضم غذاها در معده بستگی به نوع آنها، تولید باز و اسید توسط معده برای هضم، علت اسیدی شدن معده:
(ص 72 خ 9: مثلا ... ص73 خ آخر: )

20. مدت زمان 8 ساعته معده و 10 ساعته روده برای هضم و جذب غذاهای فاسد و بدون ارزش، آسیب های خوردن نادرست غذاها با هم:
(ص 74 خ 10: غذا مجبور ... ص 75 خ 13: اندازه است)

21. اهمیت ترکیب صحیح مواد غذایی:
(ص 75 خ 14: اصول ... خ 24: مختل می کند)

22. ارتباط گرسنه نشدن با شیوه صحیح غذا خوردن، با غذای آب گرفته نباید غذای آب گرفته دیگری خورد، لزوم خوردن سبزی و صیفی جات همراه غذای آب گرفته:
(ص 76 خ 1: می خواهید ... خ 15: نمی شوید)

23. طرز خوردن غذاهای آب گرفته:
(ص 76 خ 16: اصلا منظور ... ص 77 خ 4: ساده می آید)

24. وزن کم کردن و دوری از بیماری رهاورد اصلاح الگوی غذای خوردن:
(ص 77 کل پاراگراف دوم)

25. لزوم نخوردن پروتئین ها مثل گوشت و ماست و دانه و لبنیات با هم به دلیل شیوه هضم آنها، خوردن نشاسته با نشاسته مشکلی ایجاد نمی کند:
(ص 78 خ 1: اگر ... خ 22: ترکیب شوند)

26. عدم اتلاف انرژی در بدن با نحوه صحیح خوردن غذاها و عدم نخوردن غذاهای نامتناسب با هم:
(ص 80 خ 18: مرتکب ... خ 21: خواهید کرد)

27. داغان شدن دستگاه گوارش انسان با درهم آمیختگی غیر اصولی غذاها، خسته شدن بدن انسان پس از خوردن غیر اصولی:
(ص 81 خ 10: دلیل اینکه ... خ 15: داغان می کنید)

28. ترکیب صحیح غذاها باعث وزن کم کردن می شود:
(ص 82 خ 17: لازم ... خ 23: میسر است)

29. هر چقدر غذایی که می خورید زودتر از معده و روده تان خارج گردد زودتر می توانید وزن خود را کم کنید
(ص 83 خ1: تنها کاری ... خ 11: آورد)

30. ضرورت اصلاح الگوهای غذایی به جای مصرف داروهای گوارشی مثل تاگامت:
(ص 84 خ22: مردم ... ص 85 خ 3: انجام بدهد)

31. میوه، مهمترین غذایی که به بدن انسان می رسد:
(ص 87: خ 13: شاید ... خ 15: هماهنگ است)

32. اهمیت میوه برای بدن انسان:
(ص 89 خ 3: میوه ها ... خ 10: دارد)

33. هرگز نباید میوه را همراه چیزی یا بلافاصله بعد از چیزی خورد، این مسئله پایه و اساس میوه خوردن است و بسیار مهم است که هنگام میوه خوردن معده خالی باشد.
(ص 91 خ 4: هرگز ... خ 6: باشد)

34. فرآیند جذب میوه در بدن در کمترین زمان در دستگاه گوارش انسان:
(ص 90 خ 10: هر چیزی ... خ 23: می کنند)

35. اهمیت خوردن میوه با معده خالی، پرهیز جدی از خوردن هرگونه میوه و آب میوه با شکم پر و پس از غذا:
(ص 91 خ 7: اگر ... خ 20: می کنیم)

36. طریقه غلط و صحیح خوردن طالبی، میوه ها را بعد از غذا نخورید:
(ص 92 خ 11: بسیاری ... خ 20: نمی آمد)

37. میوه ها در بدن به شرط درست مصرف شدن قلیایی می شوند، عوارض شهودی مصرف ناصحیح مواد غذایی بر بدن افراد:
(ص 93 خ 1: میوه های ... خ 16: می آورد)

36. پنج ماده اصلی حیات که باید توسط غذاهایی که می خوریم به بدنمان برسانیم عبارتند از: گلوگز، سوخت(از کربوهیدرات ها استفاده می کنیم)، آمینو اسید، مواد معدنی، اسید چرب و ویتامین.
(ص 93 خ 21: پنج ... ص 93 خ 24: ویتامین)

37. میزان و درصد هر کدام از پنج ماده اصلی در بدن انسان به قرار زیر می باشد: گلوگز 90 درصد، مواد معدنی 3 تا 4 درصد، ویتامین کمتر از یک درصد، آمینو اسید 4 تا 5 درصد، اسیدهای چرب زیر یک درصد. اعداد
(ص 93 خ 25: میزان ... ص 94 خ 10: می باشد)

38. اهمیت خوردن میوه های طبیعی و لزوم پرهیز از میوه های کنسرو شده و آسیب زا بودن آنها برای بدن:
(ص 93 خ 18: بدن فقط ... خ 24: بدن کند)

39. خوردن شربت های آب میوه ساندیس و مانده شده و تمام میوه های پخته شده و کنسرو شده فاقد ارزش غذایی برای بدن بوده بسیار مضر می باشد و باید از خوردن آنها اجتناب شود، "اگر غلیظ و شربت مانند شده باشند قبل از اینکه حتی آن را بنوشید تبدیل به اسید خالص شده است، مثل بلایی که بر سر آب پرتقال می آورند (شربت پرتقال یا Sun Quick) نوشیدن مایعی که اسید خالص است بیشتر از اسیدی که باعث اضافه وزن می شود کار بدن را مختل می کند":
(ص 95 خ 13: تمام میوه هایی ... خ 19: مختل می کند)

40. "موضوع دومی که باید در نظر بگیرید مقدار زمانی است که باید بین غذاها(غیر از میوه) آزاد بگذارید و بعد میوه بخورید. تا زمانی که معده خالی است می توانید هر مقدار و تا هر وقت که بخواهید میوه میل کنید. بعد از خوردن میوه بیست دقیقه تا نیم ساعت چیزی نخورید. بعد دوباره هر چه می خواهید بخورید. این کار مجال گذشتن میوه یا آب میوه از معده را به ما می دهد. آب میوه ها و بعضی از میوه ها زمان کمتری لازم دارند تا از معده بگذرند. ولی بیست دقیقه تا نیم ساعت زمان مشخص و کاملا مطمئنی است. موز، خرما و خشکبار حدود چهل و پنج دقیقه تا یک ساعت وقت لازم دارند. وقتی چیز دیگری غیر از میوه می خورید باید حداقل سه ساعت صبر کنید. اگر غذای گوشتی خورده اید حداقل چهار ساعت صبر کنید. این زمانها فقط مربوط به غذاهایی است که موفق ب اصول ترکیب صحیح غذاها خورده شده اند. اگر غذایی خورده اید که به درستی ترکیب نشده باشد، حداقل هشت ساعت در معده ی شما می ماند. پس بنابراین نباید هیچ میوه یا آب میوه ای را در طی آن زمان مصرف کنید":
(ص 96 خ 15: موضوع ... ص 97 خ 2: کنید)

41."چه مدت باید بعد از خوردن غذاهایی غیر از میوه صبر کنیم و بعد دوباره میوه بخوریم"Image(ص 97: جدول و توضیح فوقانی)

42. اهمیت صبحانه نخوردن به شکل سنتی و رایج، به جای صبحانه های رایج باید میوه های فراوان یا آب میوه خورد، فواید صبحانه میوه ای بر معده و روده انسان، معده هیچ انرژی ای برای هضم میوه خرج نمی کند، تا نیم ساعت قبل از نهار می توان مرتب میوه خورد، هنگام گرسنگی در صبح فقط میوه بخورید، "مصرف میوه و آب میوه در صبح واقعا در پایه و قلب تناسب و تندرستی قرار دارد. جالب اینجاست که خیلی از مردم به من می گویند که ممکن است عین برنامه سلامتی را در تمام اوقات انجام ندهند ولی کاری را که دائم انجام می دهند مصرف میوه و آب میوه تا قبل از ظهر است. چون فقط با همین یکی فواید بسیاری نصیبشان شده است. در این مورد هیچ گونه شکی نیست که همین نکته ی اصلی موفقیت تناسب و تندرستی است. اگر بخواهید فقط یکی از قوانینش را رعایت کنید حتما همین است: میوه فقط صبح!"
(ص 98 الی ص 100: تقریبا کل صفحات)

43. یک نمونه از انتخاب غذا توسط نویسنده کتاب: آب میوه و سالاد بهتر از سیب زمینی و نان.
(ص 102 خ 13: مطمئنا ... خ 23: نیانداخته ام)

44. مصرف میوه مخصوصا صبحها در درست و مرتب کار کردن چرخه های بدن بسیار موثر است. الآن بهترین وقت است که دوباره به چرخه ها نگاهی کنیم و ببینیم چرا چنین است. حال که در وزن کم کردن موافق با متوقف نکردن چرخه دفع می باشیم پس اول با نگاه کردن به این چرخه بر آن تایید و تاکیدی دوباره می کنیم.
چرخه I دفع(4 صبح تا ظهر روز بعد)
قبلا آموختید که هضم اضافات غذایی بیشتر از هر عمل دیگر بدن انرژی احتیاج دارد. باز هم آموختید که میوه ها کمترین مقدار انرژی را برای هضم نیاز دارند. پس میوه و آب میوه مفیدترین غذای مصرفی در طی چرخه دفع هستند البته اگر هیچ چیز دیگری مصرف نکنید. هر چیز دیگری مراحل دفع را متوقف می کند و تولیدات جانبی غذاها که باید دفع شوند حال به محموله ی مواد سمی بدنتان و در نتیجه وزن اضافی بدنتان افزوده شده. به همین دلیل است که موفقیت این برنامه (و موفقیت شما در وزن کم کردن) بسته به مصرف دائم میوه و آب میوه در صبح است. وزن کم کردن موفق و راحت بستگی به تاثیرات چرخه دفع دارد. با مختل کردن این چرخه موفقیت خود را به تأخیر می اندازید. خوردن میوه و آب میوه در صبح تنها عامل و مهمترین اصل این برنامه است. (حتی اگر مایلید به نوشیدن قهوه یا چای یا چیزهای اضافی دیگر ادامه دهید، این کار را در زمان چرخه دفع انجام ندهید. بعد از ظهر این کارها را بکنید. خیلی مهم است).
چرخه II هضم (ظهر تا 8 بعد از ظهر)
بعد از ساعت دوازده وارد دوره ی خوردن روزانه می شویم. اگر گرسنه اید حالا وقت خوردن است. ولی چند قانون مهم هست که باید در نظر گرفته شود. فراموش نکنید که این چرخه بیشتر از هر کار دیگری به انرژی محتاج است. شما نمی خواهید غذایی را بخورید که انرژی جمع شده ی بدنتان را تلف کند. فقط به مقداری انرژی برای چرخه هضم احتیاج دارید. پس باید غذا موفق با اصول صحیح ترکیب غذاها باشد بنابراین به کمترین حد انرژی برای هضم و درهم شکستن آن غذا نیاز دارد.
چرخه III جذب (8 بعد از ظهر تا 4 صبح)
شما غذایتان را خورده اید، حالا وقت آن است که به بدنتان فرصت دهید تا موا غذایی درون غذاها را استخراج، جذب و استفاده کند. تا زمانی که غذا وارد روده شده هیچ جذبی هم انجام نمی شود. یک غذای خوب ترکیب شده حدود 3 ساعت بعد از معده خارج می شود و آماده برای جذب است. یک غذای بد ترکیب شده می تواند بیشتر از 8 تا 12 ساعت در معده باقی بماند. اگر زود غذ بخورید (قبل از 8 شب) آن غذا قبل از اینکه احساس خستگی کنید از معده خارج می شود. یک شب استراحت کامل به بدن رخصت می دهد تا قبل از ورود به چرخه دفع در ساعت 4 صبح چرخه جذب را به طور کامل پشت سر بگذارد. شرح کامل این ابزار سودمند راه رسیدن به پیروزی مطلوب را بر شما هموار می کند. ولی در این راه باز هم ضروری است که از مطلب دیگری درکی روشن و کامل داشته باشید.
(ص 103 خ 7: مصرف میوه ... ص 104 انتهای صفحه)

45. سم زدایی سیستم بدن شما مهمترین هدف تناسب و تندرستی است. به این نکته توجه کنید که سم زدایی از بدن گاهی اوقات نه تنها بهترین و مساعد ترین زمینه را برای وزن کم کردن فراهم می کند بلکه تنها راه واجب و ضروری است.
(ص 105 خ 4: به این ... خ 6: ضروری است)

46. اهمیت سم زدایی برای بدن، سم زدایی عاملی برای دفع تفاله های سمی داخل بدن:
(ص 106 خ 2: واقعا ... خ 6: لازم الاجراست)

47. نشانه های اولیه تغییر رژیم غذایی در بدن، سم زدایی و اثرات اولیه آن بر بدن که جای نگرانی ندارند مثل ورم کردن، نفخ، مدفوع روان، آب ریزش بینی:
(ص 106 خ 23: این ناراحتی ها ... ص 107 خ 25)

48. نفخ کردن به دلیل شست و شوی روده بر اثر خوردن دائمی میوه به جای صبحانه:
(ص 108 خ 1 ... خ 18)

49. مقدار ناخوشی که احساس خواهید کرد نشان دهنده ی مقدار سم زدایی بدنتان است.
(ص 109 خ 17: مقدار ناخوشی ... خ 18: است)

50. تغییر رژیم غذایی بهترین روش برای پیشگیری از امراض قلبی و سرطان:
(ص 110 خ 4: افزودن ... خ 12: از بین برود)

51. توصیه به گرفتن تصمیم مستقل برای بدن تان و گوش نکردن به حرف های کارشناسان رسانه ها:
(ص 115 خ 11: پس ... خ 14: بگیرید)

52. دلایل بسیاری نشان می دهند که بین مصرف غذاها با پروتئین فشرده و امراض قلبی، فشار خون بالا، سرطانف دردهای مفاصل، پوکی استخوان، نقرس، زخم معده یا اثنی عشر و بسیاری از بیماری دیگر رابطه مستقیم هست. این اطلاعات توسط دکتری فرای، ویکتوراس کولوینکاس، بلانش لئوناردو، باربارا برهام، جان شارفنبرگ، اوروی شل، هربرت شلتون و دیگران سندیت یافته اند این موضوع بر وزن و یا میزان انرژی فرد موثر است.
پروتئین پیچیده ترین مواد تشکیل دهنده ی غذاهاست و جذب و استفاده اش هم مسئله ای بغرنج است. راحت ترین غذا برای هضم در بدن میوه است نقطه مقابل آن یعنی در انتهای نردبان، پروتئین قرار گرفته. وقتی غذای پروتئینی خورده می شود، بیشتر از هر غذای دیگری برای هضم انرژی لازم است. متوسط زمان برای عبور غذاها [غیر از میوه) از مجرای روده بین بیست و پنج تا سی ساعت است غذایی که حالا از بدن خارج شده وقتی خورده شده بود بیشتر از دو برابر بوده است، پس بنابراین، قاعدتا اگر کسی پروتئین بیشتر خورده انرژی کمتری برای دیگر عملیات بدن مثل دفع مواد سمی باقی می گذارد.
(ص 115 خ 19: دلایل ... ص 116 خ 7: می گذارد)

53. بیست و سه نوع مختلف آمینو اسید وجود دارد. وجود همه ی آنها ازم است ولی تعدادی از آ«ها در بدن وجود ندارند. پانزده عدد از این آمینواسیدها در بدن ساخته می شوند و هشت تای آن باید از غذایی که می خوریم گرفته شود. فقط این هشت تا «اصلی» نامیده می شوند. اگر شما به طور دائم از میوه ها و سبزیجات و صیفی ها و دانه ها و جوانه ها تغذیه کنید تمام آمینو اسیدهای لازم برای بدن و ساخت پروتئین را کسب کرده اید. درست مثل پستانداران دیگر که بدون خوردن گوشت اموراتشان را به خوبی می گذارنند. و واقعا کمبود پروتئین پیدا نمی کنند. آیا تا به حال کسی را دیده اید که با کمبود پروتئین مواجه شده باشد؟ من که ندیده ام.
(ص 119 خ 22: بیست و سه ... ص 120 خ 3: نمی کنند)

54. هشت آمینو اسید هست که بدن باید از منابع خارجی تامین کند و تمام میوه ها و صیفی ها بیشتر از این هشت عدد را دارا هستند. بسیاری از میوه ها و صیفی ها حاوی تمام آمینواسیدهایی هستند که در بدن تولید نمی شود. صیفی هایی مثل هویج، کلم بروکسل، کدو، سیب زمینی استامبولی و گوجه فرنگی و تمام دانه ها مثل آفتابگردان، کنجد، بادام زمینی و لوبیا به خوبی شامل تمام هشت آمینواسید هستند.
(ص 124 خ 1: هشت ... خ 7: هستند)

55. اهمیت و تمایزهای گیاه خواری نسبت به گوشت خواری، "تمام علوم سلامتی و پزشکی بدن بر اهمیت فیبر موجود در غذا بسیار پافشاری می کنند. فیبر از یبوست و تولید هموروئید جلوگیری می کند. گوشت حاوی هیچ فیبری نیست"،
// ص 125 خ 12 ... حال می خواهیم ببینیم که وضعیت آمینو اسیدها در گوشت چگونه است. یک زنجیره آمینو اسید می تواند از 51 تا 200 هزار آمینواسید تشکیل شده باشد. وقتی پروتئین گوشت وارد کار می شود، زنجیر باید از هم باز شود و دوباره به شکل پروتئین انسانی در بیاید. آمینو اسیدها به گونه ای بسیار حساس و شکننده اند. گرمای حاصل از پختن ساختمان بسیار از آمینو اسیدها را مختل یا متلاشی می کند. بنابراین دیگر به درد مصرف بدن نمی خورد. این آمینو اسیدهای غیر قابل استفاده تبدیل به سم می شود و به وزن شخص اضافه می کند. طاقت و مقاومت بدن را کم و انرژی را تلف می کنند. گوشت، همان گونه که گوشت خواران و درندگان می خوردند باید خام خورده شود تا اینکه ذخیره ی آمینو اسیدش مورد استفاده قرار بگیرد.
گوشت در جذب چربی نقشی بسیار مهم دارد. نه آن چربی که حاصلش انرژی است. از آن نوعی که تولید حمله هی قلبی می کند! پس از نظر تغذیه نه تنها استحقاق آن همه تبلیغ را ندارد بلکه بسیار حقیر و ناچیز است.
حال بیایید تا نگاهی به ساختمان بدنی گوشتخواران بیاندازیم. دندان گوشتخوار بلند، تیز و برنده است. تمام گوشتخواران! در صورتی که ما برای خرد و له کردن غذا دندان آسیب داریم. آرواره های گوشتخوار برای گاز گرفتن و تکه کردن فقط به بالا و پایین حرکت می کند. فک ما پهلو به پهلو حرکت می کند تا غذا را له کند. بزاق گوشتخوار اسید است و محیط را برای هضم پروتئین حیوانی آماده می کند. بزاق ما قلیایی است و محتوی پتی آلین برای هضم نشاسته است. معده ی گوشتخوار به شکل یک کیف گرد و ساده است که ده برابر معده حیوانی که گوشتخوار نیست اسید هیدرولیک ترشح می کند. معده ما از نظر شکل ظاهری دوکی شکل و کشیده است. ساختمانی پیچیده دارد و اثنی عشر به دور آن می پیچد. روده یک گوشتخوار سه برابر طول بدنش است و برای هضم سریع غذایی طراحی شده که بسیار زود فاسد می شود. روده ما دوازده برابر بدنمان است و به گونه ای طراحی شده که تا وقتی تمام مواد غذایی موجود در غذا استخراج نشده، غذا دفع نمی شود. کلیه گوشتخوار قادر است 10 تا 15 بار بیشتر از کلیه حیوانی که گوشتخوار نیست اسید اوریک دفع کند. کلیه ی ما قدرت دفع مقدار کمی اسیداوریک را دارد. اسید اوریک یکی از خطرناک ترین مواد سمی است که می تواند در بدن خرابی به بار می آورد. تمام مصرف کننده های گوشت مقدار زیادی اسید اوریک در خون بدنشان دارند. بر خلاف گوشتخواران یا همه چیز خواران انسان آنزیم اوریکاز را برای درهم شکستن اسید اوریک ندارد. گوشتخوار از طریق پوست عرق نمی کند و هیچ منفذ و روزنه ای ندارد . انسان هم روزنه دارد و هم عرق می کند. ادرار یک گوشتخوار اسید است در صورتی که ادرار انسان آلکالین است. زبان گوستخوار زبر است، زبان انسان نرم است. دست های انسان به خوبی برای کندن میوه از درخت طراحی شده نه مثل چنگال یک گوشتخوار برای پاره کردن و بیرون کشیدن روده ی یک حیوان مرده. حتی یک مبحث هم از آناتومی بدن انسان مبنی بر گوشتخوار بودن انسان وجود ندارد و هیج جا هم نوشته نشده که انسان برای پاره کردن و حمله کردن ساخته شده است. کلام آخر، ما به عنوان انسان برای گوشت خوردن ساخته نشده ایم. ... ص127 خ 7//
بالا بودن انرژی لازم برای هضم گوشت در معده و طولانی بودن روند جذب آن در روده، بدن انسان در هر حالتی همچون ثابت و متحرک ورزشی به مقدار ثابتی پروتئین نیاز دارد و افزایش مصرف پروتئین برای بدن مضر است، بدن مولد ویتامین B12، گوستخواران بیشتر در خطر کمبود ویتامین B12 هستند.
(ص 124 خ 7: شاید ... ص 131 خ 10: بود)

56. تخم مرغ بهتر از گوشت در تامین پروتئین لازم، سختی های تخم مرغ برای کلیه و کبد به دلیل سولفور زیاد، تخم مرغ بدبو کننده بدن، اهمیت خوردن خام تخم مرغ:
(ص 131 خ 11: حتما ... ص 132 خ 1: شود)

57. //ص 134 خ 11 ... درست مثل پروتئین، اطلاعات زیادی راجع به مصرف لبنیات و ارتباطش با بیماری های قلبی، سرطان، درد مفاصل، میگرن، آلرژی های مختلف، چرک گوش، سرما خوردگی، زکام بهاره، آسم و دیگر ضعف های تنفسی و بسیاری از مشکلات دیگر در دست داریم. تمام این اطلاعات توسط دکتر هانا آلن(Hannah Allen)، الک بورتون(Alec Rurton)، دکتر ویکتوراس کولونیکاس(Victoras Kulvinkas)، دکتر پوتنجر(Dr Prottenger)، دکتر هربرت شلتون(Herbert M Shelton) و دکتر واکر و دیگر پزشکان جمع آوری شده است. ... خ 17//، اشاره به هزینه های بالای دستگاه های دولتی برای فرهنگ سازی خوردن شیر به مردم، فطرت هیچ حیوانی بر خوردن شیر گاو یا شیر حیوان دیگر طراحی نشده است، خوردن شیر گاو توسط حیوانی به نام انسان خلاف فطرت همه موجودات زنده و قوانین طبیعی موجود است:
(ص 134 و ص 135: مضرات لبنیات)

58. مضرات خوردن لبنیات بر بدن انسان:
(ص 137 خ 1: آنزیم های ... ص 143)

59. اهمیت ورزش بر سلامت قلب و اکسیژن رسانی به تمام بدن:
(ص 144 خ 4: برای موثرتر ... خ 13: می افتد)

60. ورزش رکن اصلی اصلاح و تناسب و تندرستی بدن در برنامه:
(ص 144 خ 14: اگر از ... ص 145 خ 2 : قضیه است)

61. بیست دقیقه پیاده روی تند کمترین ورزش در بدنسازی است که باید هر روز انجام دهید. این دیگر جدا کمترین است. اگر بیشتر شد چه بهتر. ولی اگر دست کم بیست دقیقه تند راه بروید به اندازه ی کافی ورزش کرده اید. و در بهترین راه برای تاثیر این برنامه ی غذایی قدم گذاشته اید. زمان مطلوب برای هر ورزش صبح های زود است. هوا از هر وقتی تازه تر است پس بدن تازه می شود. چون در ان وقت صبح بدن بهتر و بیشتر از هر وقت دیگری می تواند حداکثر استفاده را بکند پس سود بسیاری خواهید برد.فکر می کنم هر کسی که می خواهد وزن کم کند یا به طور کلی ارزش های درونی خود را بهبود بخشد در عمق وجود از ارزش ورزش آگاه است.
(ص 145 خ 19: بیست ... ص 146 خ 2: آگاه است)

62. تاثیر ورزش و دوندگی بر صحت و سلامتی قلب (از 72 ضربه به 54 ضربه در دقیقه کاهش می یابد که معادل 15000 کاهش ضربه در روز است):
(ص 147 خ 2: وقتی مرتب ... خ 8: انجام نمی دهد)

63. اعتیاد آور بودن کافئین موجود در چای یا قهوه، تاثیرات بد کافئین بر بدن،
//ص 154 خ 15 ... کافئین درست مثل کوکائین تحریک کننده سیستم مرکزی اعصاب است و عامل بسیاری از بیماری هاست که شامل بالا رفتن تپش قلب، تغییر قطر دیواره ی رگ های خونی، جریان نا منظم خون داخلی عضله قلب(کرونری یا اکلیلی)، بالا رفتن فشار خون، ناهنجاری هنگام تولد، مرض قند، از کار افتادگی کلیه، ضخم معده، سرطان لوز المعده، صوت کشین گوش، لرزش عضلات، دلشوره و بیتابی، اختلالات خواب و التهاب روده می شود. همچنین باعث تغییر میزان قند خون می شود و لوزالمعده را برای ترشح انسولین تحت فشار می گذارد. ... ص155 خ 4//
//ص 154 خ 16: غذای هضم نشده با حرکات آهسته روده بزرگترین عامل یبوست است. //
(ص 154 خ 8: تقریبا نصف ... ص 155 خ 19: عبور کند)

64. //ص 155 خ 20 ... بدن انسان دارای توازن PH (میزان اسیدیته ی خون) است که درجه اسیدی یا قلیایی بودن را تنظیم می کند. میزان PH می تواند بین صفر و چهارده تغییر کند. PH صفر یعنی کاملا اسید و چهارده یعنی کاملا قلیایی و عدد هفت یعنی طبیعی و خنثی. خون همیشه با PH، 7.35 تا 7.40 کمی قلیایی است. حی اگر خون کسی دارای PH هفت باشد آن شخص در معرض خطر بزرگی است.تغییر درجه PH بین 7.35 و 7.40 خیلی کم است. انحرافی کوچک کافی است که خون از حالت تعادل خارج شود. قهوه و چای در بدن به اسید خالص تبدیل می شوند. هر چه اسید خون بیشتر باشد، اجبار بدن در جمع کردن آب بیشتر است تا قادر به خنثی کردن اسید باشد. همین بر وزن بدن اضافه می کند. ... ص 156 خ 4//
(ص 155 خ 20: بدن ... ص 156 خ 4: می کند)

65. توصیه به نخورن قهوه و چای، تاکید بر جایگزین کردن نوشیدنی های گرم با نوشیدنی های گرم گیاهی، فواید نوشیدنی های گرم گیاهی:
(ص 156 خ 8: بعضی ... خ 19: ندارند)

66. //ص 157 ... نوشیدنی های گازدار کاملا مینای دندان را از بین می برند و دندان را در عرض 2 روز تبدیل به جسمی نرم می کند(این مطلب در کتاب سوزن زهر آلود نوشته دکتر Clive Mccay هم قید شده بود). آن ماده عامل، معجون وحشتناکی است به نام اسید فسفوریک//، تبدیل شدن اسیدهای نوشابه به اسید در بدن(حتی اسیدهای مالیک و اسید سیتریک):
(ص 157 خ 7: بیش از ... ص 158 خ 18: بهترند)

67. اثرات زیانبار شکلات، دلایل پرهیز از خوردن شکلات، دلایل پرهیز از خوردن قند و شکر سفید:
(ص 158 خ 21: چند ماده ... ص 159 خ 18: می شود)

68. تاثیر بد الکل و شراب بر هضم غذا(موجب فاسد شدن غذا)، فشار زیاد الکل به کبد و کلیه:
(ص 160 خ 6: سوال .... خ 17: فاسد کند)

69. تاکید بر مقدار نیاز اندک ویتامین برای بدن، موجود بودن ویتامین های لازم برای بدن در میوه و سبزی و صیفی:
(ص 161 خ 10: در مورد ... خ 16: می شوند)

70. قانون «حداقل» بدن در جذب ویتامین و دفع بقیه آن:
(ص 162 خ 13: بدن ... خ 15: خودداری می کند)

71. اثرات زیانبار نمک بر بدن انسان، توصیه به نخوردن یا بسیار کم خوردن نمک:
(ص 163 خ 10: نمک یکی از ... خ 19: پرهیز کنید)

72. فروکتوز قند میوه، تاکید بر خوردن به هنگام میوه(صبح و با شکم خالی)
(ص 165 خ 15: آن نوع ... خ 20: وارد می شود)

73. توصیه هایی برای بانوان حامله برای نخوردن شیر و جایگزین کردن مصرف آن با سبزیجات و میوه ها:
(ص 167: کل صفحه)

74.دلایل مخالفت با مصرف با ویتامین های داروخانه ای علی الخصوص کلسیم و مضر بودن آن، مضر بودن ویتامین ها و مواد معدنی مصنوعی برای جنین، شناخت ویتامین های مصنوعی توسط بدن به عنوان مواد سمی، نقش پرخوری و ترکیب ناصحیح غذاها بر کمبود کلسیم، تاکید بر کم مصرف دارو در دوران حاملگی، مضر بودن پرخوری در دوران بارداری:
(ص 168 و 169: کلا)

75. نتیجه رفتارهای ناهنجار بر سلامت فرزند مثل سیگار و الکل و مسکن های دارویی و نوشیدنی های کافئین دار:
(ص 170 خ 1: تالید و مید ... خ 8: کودک است)

76. اهمیت شیر مادر در سلامت فرزند، عوارض شیر خشک بر نوزاد، نمونه هایی از تاثیرات واقعی شیر خشک بر نوزاد همچون ضعف سیستم عصبی و اسیدی شدن شرایط بدنی و غیره:
(ص 176 خ 21: تغذیه ... ص 177 خ 14: کرده بود)

77. برای «سم زدایی و لاغری دائم» می بایست در غذاها تنوع زیادی وجود داشته باشد چرا که بهتر است این تجربه لذت بخش باشد تا طبی.
(ص 179 خ 10: هر دو ... خ 12: طبی)

78. توصیه به خوردن میوه یا آب میوه تازه تا ظهر به دلیل مشغول بودن روده به عمل دفع، تاکید بر عدم مصرف خشکبار و خرما برای افراد دارای اضافه وزن، تاکید بر خوردن میوه تا حداقل نیم ساعت قبل از غذای ظهر(ناهار)، تاکید بر خوردن طالبی به دلیل آب دار بودن آن، نقش اصلاح رژیم غذایی بر کاهش بیماری و افزایش مقاومت بدن:
// ص186 ... راهنمای صبحانه: 1- روز خود را اگر مایلید با آب میوه ی تازه شروع کنید. مقدار توصیه شده یک یا دو لیوان بزرگ است. 2- در صبح هر وقت احساس گرسنگی کردید میوه بخورید. 3- در عرض سه ساعت سعی کنید دست کم دو نوع میوه بخورید. 4- بیشترین میزان مصرف میوه بسته به احتیازج بدن شما می باشد. هر قدر که می خواهید بخورید. میوه ها را نه کم بخورید و نه زیاد! 5- طالبی به تمام میوه ها ارجح است. 6- وقتی خیلی گرسنه اید و می خواهید غذای سنگین تری در معده تان باشد موز بخورید. //
(ص 182 الی ص 186)

79. //ص 188: آب میوه های تازه تنها نوشیدنی هایی هستند که هم به کاهش وزن کمک می کنند و هم با نوشیدن آنها احساس خوبی در شما زنده می شود. آنها را با معده ی خالی بنوشید. نه همراه یا بعد از غذا! از نوشیدن آنها لذت ببرید! چرا که بسیار سودمندند. یادتان باشد که آنها را باید آهسته نوشید تا با بزاق دهان خوب مخلوط شوند. سریع و یک مرتبه نوشیدن آنها باعث بهم خوردن تعادل قندی خون می شود.
جایگزین شیر مادر فقط آب میوه است، خطرهای نوشیدن گازدار برای سلامتی:
(ص 188 خ 5: آب میوه ... خ آخر: خون می شود)

80.  نردبان انرژی:
Image//ص 190: آن روزی که فقط صیفی جات و میوه جات بخورید و هیچ گوشت و دانه و لبنیاتی مصرف نکنید، روزی پر انرژی خواهد بود و بیشترین وزن را کم خواهید کرد!//
(ص 189: جدول و توضیحات زیر آن ... ص 190)

81. لیستی از میوه ها: سیب(زرد، سبز و قرمز)، زردآلو، انجیز(زرد و سیاه)، موز،گریپ فوت(زرد و قرمز)، توت فرنگی، توت(سیاه و سفید)، گیلاس(قرمز، زرد، نارنجی)، آلبالو، خربزه، طالبی، هندوانه، هلو، شلیل(قرمز و سفید)، پرتقال، نارنگی، لیمو شیرین، انار(قرمز، سفید)، خرمالو، شاه توت، آلو و ...

82. هرگز نباید خیار و گوجه فرنگی را پخت. مخصوصا گوجه فرنگی چون بسیار اسیدی می شود و تمام سیستم بدن را اسیدی می کند. این دسته باید خام خورده شوند. مخصوصا وقتی دلتان میوه آبدار و غیرشیرین می خواهد.
(ص 195 خ 7: هرگز ... خ 10: می خواهد)

82. توصیه هایی برای مصرف میوه های خشک و درباره آنها:
(ص 195: میوه های خشک ... ص 196)

83. توصیه هایی برای مصرف صیفی جات و سبزیجات و درباره آنها
(ص 196: صیفی جات ... ص 197)

84. توصیه هایی برای مصرف هسته ها و درباره آنها
(ص 197: هسته ها)

85. // مثل هسته ها، دانه ها هم منبعی سرشار از پروتئین فشرده هستند که باید همیشه خام مصرف شوند. نباید سرخ و بو داده شوند مقدار کم آن بسیار مفید است. اینها را هم با هیچ غذای فشرده ی دیگری میل نکنید.//
توصیه هایی برای مصرف دانه ها و مصرف آنها:
(ص 197: دانه ها ... ص 198)

86. توصیه هایی برای مصرف کره دانه ها و هسته ها، غلات، حبوبات، لبنیات، گوشت و ماهی، روغن ها، چاشنی ها، سبزیجات خشک، ادویه جات، شیرین کننده ها و درباره آنها
(ص 198 الی ص 202)

87. بی ایراد بودن اضافه کردن سس به سالاد:
(ص 203 خ 11: مهم نیست ... خ 14: قابل هضم است)

88. اگر می خواهید پروتئین بخورید مثل گوشت و پنیر پس بقیه ی مواد غذایی که کربوهیدرات دارد مثل لوبیا، نان، سیب زمینی و یا سالاد ماکارونی را نخورید. اگر تصمیم دارید لوبیا و سالا سیب زمینی و نان بخورید، مقدار کمی از هر کدام بردارید و به پروتئین ها دست نزنید. اگر هر دو را با هم بخورید ، هضم مشکل خواهد شد. پروتئین با پروتئین هم همین طور. البته خوردن بیشتر از یک کربو هیدرات مثل لوبیا و نان سرخ کرده هم مطلوب نیست ولی می توانید به همراه مقدار زیادی غذاهای پرآب که غذای اصلی را تشکیل می دهند براحتی مورد استفاده قرار گیرند. حتی اگر غذای فشرده هم انتخاب کنید در کنار مقدار زیادی سالاد پرآب و صیفی جات هیچ اشکالی ندارد. در ضمن اگر در بوفه سالاد میوه های تازه موجود بود، بهتر است قبل از خوردن سبزیجات مقداری میوه میل کنید، البته به شرط اینکه در سه ساعت اخیر به غیر از میوه چیز دیگری نخورده باشید و معده تان خالی باشد. بیست دقیقه بعد از خورن آن صبر کنید تا میوه از معده بگذرد و بعد سالاد سبزیجات را آماده کنید.
(ص 205 خ 19: اگر می خواهید ... ص 206 خ 9: کنید)

89.نکاتی برای پرهیزهای غذایی:
(ص 208 و ص 209: ستاره دارها)

90.دلایل پرخوری، توصیه به پرهیز از پرخوری:
(ص 211 خ 3: اگر اهل ... خ 21: غذای سالم نمی خورند)


/* این صفحه -ان شاء الله - کامل می شود */


برای کسب اطلاعات بیشتر:
   
1. صفحه ویکی پدیای کتاب تناسب و تندرستی
http://en.wikipedia.org/wiki/Fit_for_Life
2. هاروی و مریلین دایموند در گوگل
http://www.google.com/search?client=opera&q=%D9%87%D8%A7%D8%B1%D9%88%DB%8C+%D9%88+%D9%85%D8%B1%DB%8C%D9%84%DB%8C%D9%86+%D8%AF%D8%A7%DB%8C%D9%85%D9%88%D9%86%D8%AF&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8&channel=suggest#channel=suggest&q=marilyn+and+harvey+Diamond&spell=1
موافقین ۱ مخالفین ۱ ۹۳/۰۲/۱۶
سید ابوالفضل هاشمی

پزشکی

گلچین

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی